tisdag 25 augusti 2009

Lök i brevlådan, or not!

När September närmar sig så är det dags att stoppa lökarna i jorden. Men mins man var det finns lökar sedan tidigar. Nja... jag har tänkt varje vår att nu ska jag märka var dom är, men inte då!


Det är ändå dags att köpa hem lite, eller mycket..., nu finns det inte så många bra webbutiker som man hade önskat. De flesta är röriga med dåliga bilder. Det är sällan inspirerande nyheter för oss som inte kan så mycket. Jag tror nog att det är bäst att uppsöka en lokal handelsträdgård, de flesta lokala handelstrådgårdar har ett stort kunnande och är måna om sina kunder.

Här kommer dock en lista på butiker på webben:

Odlarglädjen
En stilren och tydlig webbutik. Här har man nyheter med bilder på förstasidan, klart inspirerande. Erbjudanden som gör att man blir lite köpsugen. Kanske att det skulle vara lite mer fokus på säsongen. Plus att det finns mycket att välja på av vårlökar.

Värends bär och trädgård
En riktigt bra sida med ett stort sortiment. Tydliga säsongsnyheter. Lätt att hitta bland produkterna.

Frö med posten
Oj, en webbutik som sätter nyheter främs. Japp, jag blir sugen på att testa lite nykomlingar. När det dessutom är fokus på växter som faktiskt fixar hela Sverige så blir jag glad. Här kan man handla.

Rosenlust
En webbutik som har fattat grejen. Man måste bli inspirerad och det blir man här. Härliga bilder och butiken laddas snabbt. Tyvärr lite svårsökt på sidan.

Plantastic
En rörig sida men med mycket i sortimentet. En hel del bilder och man fokuserar på säsongen redan på förstasidan.

Plantim Fröer
En trevlig webbutik men bra nyheter på förstasidan, tyvärr inga bilder som kan inspirera. Plus att man tidigt talar om vad frakten kostar. Tyvärr så är alla lökar och knölar slut! Inte bra ..

Odla.nu
Helt inriktad på vårlökar. Svårnavigerad då man måste bläddar sig igenom sidorna för att få se hela sortimentet. Inga särskilda nyheter finns på förstasidan som kan ge lite rolig inspiration.

Hortogreen.com
En rörig sida som dock har ett stort sortiment. Här finns det en sök och utöver höstlökar så finns det allt man kan önska till trädgården. Inga särskilda nyheter finns på förstasidan som kan ge inspiration.

Tuijas växter
Svårsökt sida men många intressanta växter, men har knappt inga vårlökar alls. Inte heller finns det intresanta nyheter på förstasidan som kan ge inspiration efter säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar