måndag 24 augusti 2009

Gallra bland frukten

Gallra för bättre skörd! Träden står tyngda av fruktkart, det saftar sig i munnen inför all den goda frukten. Men det är nu man ska tänka att det är bättre med en fågel i handen än 10 i skogen... eller var det tvärt om?


Äpplen mår gott av att ha utrymme för tillväxt. Så plocka gärna bort kart så att varje frukt har en knytnäve mellan sig. Då kan den utvecklas till ett gott äpple. Annars blir det gärna inget av trängseln, karten utvecklas inte och blir lätt angripna och tillslut ramlar oätlig fruk på marken.



Kul i trädgården
Varför inte passa på och ha lite kul när du ändå är i fruktträdet. Hitta en riktigt snygg flaska, försök att pilla ner ett päronkart i flaskan. Försök att hitta en flaska med rätt slags hals. Fäst flaskan i trädet med ett snöre eller nät. Låt päronet växa till sig. Sedan kan du göra en härlig päronlikör.


Till dina vinteräpplen kan du klippa till små figurer i papper med klister på en sida. Fäst det lilla klistermärket på äpplet, gärna röda vinteräpplen. När du sedan skördar äpplet så får du fina små stjärnor, hjärtan eller annat trevligt mönster på äpplet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar